Slipa ditt golv istället för att byta ut det

Har du ett trägolv som sett sina bättre dagar hemma? Det kan då vara frestande att byta ut hela golvet, men det finns faktiskt en både billigare och snyggare lösning. Väljer du att slipa golvet får du ett helt nytt golv.

De flesta golv av trä går att slipa, men att ge sig på att göra det själv kan vara dumt. Det är bra att anlita hjälp med golvslipning av flera anledningar. En duktig fackman kan bland annat avgöra hur djupt golvet behöver slipas samt komma med förslag på passande efterbehandlingar. Den som någon gång försökt använda en golvslipmaskin vet att det behövs ett visst handlag för att lyckas.

Få ett helt nytt golv med rätt efterbehandling

Drömmer du om ett ljust och fräscht golv, eller kanske ett mörkare som ger en mer ombonad känsla? Oavsett vad du gillar så finns det en efterbehandling som passar. Görs jobbet fackmannamässigt så kan dessutom en sådan här golvrenovering höja värdet på din fastighet. När du ska efterbehandla golvet när slipningen är klar, kan du välja mellan alternativ som att såpa golvet med linoljesåpa, använda hårdvaxolja med pigment eller måla eller lacka ytan. Golvet kan få helt olika utseende beroende på vad du väljer för typ av efterbehandling. Känner du dig osäker är det alltid bra att fråga en sakkunnig om råd.

Leave a Comment

mts_howto