Enkel renovering av badrummet

Funderar du på att göra om i ditt badrum och renovera det så att det blir en vacker och avkopplande plats igen? Det finns mycket du kan göra på egen hand, och det behöver inte heller bli ett så stort projekt, utan du kan ofta uppleva stor skillnad bara genom att fokusera på några få detaljer.

Byte av dusch gör stor skillnad

Så länge ditt badrum inte är i behov av en totalrenovering finns det mycket du kan göra med enkla medel, och ändå få ett riktigt fint resultat. Eftersom det finns speciella regler för renovering av våtrum behöver du anlita professionella hantverkare för en del större jobb, men i övrigt bestämmer du själv vad du vill ha hjälp med alternativt sköter på egen hand. Något av det du kan göra som gör stor skillnad på helhetsintrycket är att sätta in en ny dusch samt handfat och kommod. Med till exempel en ny duschkabin 70×90 kommer du få en betydligt fräschare känsla i badrummet, och har du inte haft kommod innan till ditt handfat så kommer det göra riktigt stor skillnad. Det blir mer ombonat och kommer kännas mer som ett ordentligt och medvetet inrett rum. Har du haft badkar innan och byter till en dusch skapar det också en lite stramare och elegantare look.

Med fokus på detaljerna

Nu kommer vi till detaljerna. Här kan också mycket göras med relativt små medel. Någon form av hyllor kan göra smärre underverk, och den skandinaviska stilen är fortfarande populär så fokusera gärna på naturmaterial för hyllor eller skåp. Lägg ut nytvättade, vikta handdukar, placera ut ett par gröna växter och gärna en vacker handtvål och väldoftande handkräm vid handfatet. När du planerar för en eventuell kommod och kanske ett nytt handfat är det inte heller fel att byta ut spegeln. Här kan du välja en variant som passar in i resten av stilen i badrummet istället för en enkel och vanlig spegel som finns i väldigt många badrum. När du fått allt på plats kommer du kunna njuta av ett badrum som är avkopplande och elegant, och som ramar in dagen på ett väldigt vackert och behagligt sätt.

Leave a Comment

mts_howto