Bygg en garderob

Det finns ett flertal sätt att fördriva en ledig helg, hur du väljer att tillbringa tiden beror troligtvis på dina personliga intressen. Att bygga en ny garderob kan vara både underhållande och lärorikt, samtidigt som du i slutändan faktiskt kommer stå där med en praktisk möbel. Man kan även ägna sig åt ridning, lugna promenader i skor och mark eller långa bilturer i gott sällskap. köp nytt dieseltrim till bilen så sänker du dessutom bränsleförbrukningen och dina utflykter kommer att kännas ännu mer avslappnande. Är det ändå en garderob som lockar mest? Då skall vi i denna artikel försöka komma med tips och goda råd inför ditt bygge.

Platsbygga eller köpa färdig?

Det finns ett flertal sätt att bygga en ny garderob, vad du väljer beror mycket på vilken typ av design som du är intresserad av och hur ytan där garderoben skall stå placerad ser ut. Har du snedtak just där du har som bäst förvaringsmöjligheter är ditt bästa alternativ att bygga en förvaring på plats, i annat fall kan kanske en snygg standardmodell från Ikea eller annan möbelbutik vara ett alternativ. bygg med hjälp av en snickare om du känner dig osäker och har ont om tid, annars kan ett enkelt fel innebära att du i slutändan måste göra om hela arbetet igen. Har du däremot gott om tid och är hyfsat händig behöver det dock inte vara så svårt att bygga precis den möbel du önskar. När arbetet är avklarat kommer du dessutom känna dig oerhört stolt över dig själv. För tillfället är stora lantliga dörrar med rostiga detaljer omåttligt populära, framförallt när de glider på skenor och öppnas i sidled. För inspiration kan du till exempel titta runt lite på internet och i populära inredningsbloggar.

Hur bär jag mig åt?

När du väl bestämt dig för en design är det viktigt att du har tillgång till det rätta materialet och de rätta verktygen. Att arbeta med händerna utan tillgång till de rätta verktygen kommer vara tidsödande och i slutändan ge sämre resultat. Det lönar sig därför att vara väl förberedd innan arbetet påbörjas. Om du har valt ut en plats där din nya garderob skall stå kan du mäta upp utrymmet med hjälp av tejp. På så vis är inte storleken längre bara några siffror på ett papper utan du kommer kunna se om din nya garderob blir tillräckligt stor. Om du skall bygga en traditionell garderob fortsätter du sedan med att skruva ihop en stomme och klä denna med väggar. Väggarna kan sedan kläs med ytterligare material, om så önskas, annars räcker det utmärkt med ett lager färg. Därefter följer inredningen av garderoben. Du kommer behöva hyllplan, krokar och eventuellt även plats att hänga upp dina galgar. Det är helt upp till dig hur du vill att det skall se ut. Sist men inte minst kommer du behöva en dörr av något slag. Många väljer gamla spegeldörrar som blivit över sedan tidigare renovering men självklart går det även utmärkt att snickra ihop en snygg dörr från grunden. Slutför sedan de sista detaljerna och din garderob är färdig.

Leave a Comment

mts_howto