Vanliga misstag då man renoverar

80 % av svenskarna sägs ha lust att renovera hemma. Men med renovering kommer ibland problem vilka man inte kunnat förutse. Här kommer de vanligaste misstagen då man renoverar hemma och hur man undviker dem.

Planera din renovering

Att måla om och tapetsera är ett vanligt renoveringsarbete, som faktiskt går utmärkt att utföra på egen hand. Andra renoveringsobjekt, som att förnya ett badrum från grunden, bör lämnas till en specialist. Mellan dessa två finns det både svåra och lättare renoveringar att utföra för den händige. Sådant som har med el att göra bör man dock lämna över till en elektriker. Oavsett vilken renovering man ger sig själv i kast med är planering A och O. Genom att lista upp alla moment man behöver göra, utförs de i rätt ordning. Man får även mer realistiska förväntningar på hur lång tid projektet faktiskt tar. Här kommer de vanligaste misstagen och hur man kan undvika dem:

  • Att köpa på sig mängder av verktyg blir en stor ekonomisk börda. Därför kan det vara vettigare att hyra de verktyg man bara nyttjar vi enstaka tillfällen. Ett alternativ är att vända sig till begagnatmarknaden.
  • Problem som uppstår under en renovering ska inte sopas under mattan. Genom att angripa problemen direkt, förhindrar man att de eskalerar och blir ett ännu större problem längre fram.
  • Att renovera ensam är svårt och tidskrävande. Man bör våga be om hjälp, särskilt då saker ska lyftas och flyttas. Det finns inget att vinna på genom att vara för stolt för att be om hjälp med renoveringen.
  • De moment man inte behärskar själv ska man lägga ut till en hantverkare.
  • Man bör inte glömma att hela tiden jämföra priser på verktyg och material. Det är lätt hänt att man vänder sig till samma butik vecka efter vecka, men priserna kan ha ändrats till det lägre någon annanstans.

Leave a Comment

mts_howto