Förvandla hemmet med tapeter

En av de mest spännande delarna efter ett husbygge är att tapetsera väggarna. Faktum är att tapeter är ett fantastiskt sätt att liva upp väggarna och införa en oändlig mängd olika stilar. Bara din fantasi sätter gränserna på vad du kan åstadkomma, exempelvis kan du uppnå allt från en mjuk och subtil stil till en mer djärv.

Här presenteras därför tre olika sätt att förvandla hemmet med tapeter, vilka är följande:

  • Täcka väggarna på klassiskt vis.
  • Täcka hälften av väggen.
  • Sätta upp två olika tapeter på en vägg.

Läs vidare för att se närmare på dessa metoder!

Tips på att använda tapeter

1. Täcka väggarna på klassiskt vis. Ett säkert kort är att täcka alla väggar i ett rum med tapeter, förslagsvis från Familjetapeter som är Sveriges största tapetbutik. Även om en heltäckande tapetsering är en konventionell metod betyder det inte nödvändigtvis att den är mindre kreativ. Faktum är att du kan utnyttja det fria spelrummet på alla väggar och verkligen betona den atmosfär du vill åstadkomma.

2. Täcka hälften av väggen. Ett sätt att skapa kontrast på väggarna är att tapetsera begränsade ytor genom att antingen täcka övre eller nedre vägghalvan. Denna form av tapetsering har fördelen att inte överväldiga utrymmet med en särskild färg eller mönster. Om du vill ha en traditionell stil kommer denna lösning vara idealisk då du kan kombinera paneler med tapeter på överkanten. Denna stil har fördelen att den aldrig blir opopulär.

3. Sätta upp två olika tapeter på en vägg. Ett av de mest kreativa sätten att tapetsera är att täcka en vägg med två olika tapeter, exempelvis uppdelat mellan en övre och nedre halva. Ett tips är att använda kontrasterande färger eller mönster som kompletterar varandra på ett uniformt sätt. Håll dem inom ett liknande tema.

Leave a Comment

mts_howto